Renault Estafette
Renault Estafette
Renault Estafette

De heer Guy Grosset Grange krijgt in 1952 de opdracht om een klein vrachtwagentje te gaan ontwikkelen dat kon worden aangedreven met de motor van de 4CV en waarin een wijnvat overdwars tussen de achterwielen moest passen: " De Renault Estafette."

Renault Estafette

Als voorbeeld diende een Duitse Gutbrod-bestelwagen, de tweetakt motor werd eruit gehaald en die van de 4CV er voor in de plaats gezet, het nuttige laadvermogen zou 600 kg worden, de hoogte en breedte werden vastgesteld en het stond van het begin af aan vast dat de laadvloer zo laag mogelijk moest blijven. Dit noopte tot voorwielaandrijving en sloot de Volkswagen oplossing uit.

Renault Estafette

Het laadvermogen varieerde tussen de 800 kg en de 1.000 kg. De Renault Estafette 800 en 1000 werd in vele verschillende uitvoeringen geleverd. Dit hing samen met de gekozen carrosserie-uitvoering, want de Estafette was leverbaar als korte en lange bestelwagen, Pick-up, kampeerauto, Microbus en Alouette.

Renault Estafette

Dit is de heel bekende verhoogde versie , een Estafette met een polyester hoed op. Dit polyester dak was overigens het eerste in serie vervaardigde kunststof onderdeel bij Renault. Het verhoogde dak met de lage vloer door de voorwielaandrijving maakt deze auto erg geschikt als Food Truck.

Renault Estafette

Deze Renault heeft de sterkste 1.289 cc benzine motor. Deze blijft ook bij de zwaarste belading sterk en pittig en was in die tijd toonaangevend voor zijn klasse.

Renault Estafette

De Estafette is voorzien van een walinvoer voor 220V, een groepenkast en LED verlichting. Verder is er een wasbak met kraan met koud en warm water.

Renault Estafette

De Estafette is nieuw geleverd door de Renault dealer NGL uit Lens en nu voorzien van een Belgische registratie.

Renault Estafette
contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.