Fiat Jolly
Fiat 500 Ischia
Fiat Jolly

Net als de nieuwe Fiat 500 geïnspireerd is op de originele Fiat 500, heeft Kucarfa een van Italië's oudste carrosseriebouwers Carrozzeria Castagna Milano opdracht gegeven voor het produceren van een moderne versie van de door de rijke en beroemde mensen geliefde originele Fiat 500 Jolly. Castagna is het bedrijf waar Carlo Abarth op zeventien jarige leeftijd ooit als leerling begon.

De originele Fiat 500 Jolly werd geproduceerd door Ghia en verkocht van 1958 tot 1966. Ze stond in Italië bekand als La Spiaggina, wat je zou kunnen vertalen als "Beach Buggy". De auto werd onthoofd, deuren verwijderd, kreeg een verlaagde voorruit, verchroomde carrosserie delen en rieten stoelen en werd populair door eigenaren zoals Yul Brynner en Aristotle Onassis die ze gebruikte bij hun jacht, landgoed of golfbaan.

Het gebruik van de originele Fiat 500 Jolly als auto voor bij een jacht, ze is klein genoeg om in- en uit een jacht getakeld te kunnen worden, heeft als inspiratie gediend voor zowel de naam als het design van de nieuwe auto, de Fiat 500 Ischia. Ischia is het mooiste eiland in de baai van Napels. Door het weglaten van de deuren, zijkanten van de carrosserie en achterruit is een open auto geproduceerd. Door gebruik te maken van duurzame materialen, het rieten-patroon (Rottan) van de originele auto bekleding, two-tone waterbestendig Cognac bruin leer en Mahoniehouten blank gelakte delen, is een auto gebouwd met een hoog afwerkingsniveau. De chroom-elementen zoals de achterste roll-bar en het profiel op de motorkap benadrukken het 'nautische' design van de auto.

De Fiat 500 Ischia is gespoten in een speciale two-tone kleur (rode parelwitte koraal). De Twin Air motor produceert een nostalgisch geluid door de dubbele uitlaat. De nieuwe elektrische voorstoelen met geïntegreerde gordels geven de auto een hoge mate van comfort voor lange mensen. Dankzij het ontbreken van de B-stijl is de toegang tot de achterste zitplaatsen zeer eenvoudig.

Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Bekijk de video:
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
Fiat Jolly
contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.