Citroen DS Cabriolet
Citroën DS21 Cabriolet
Citroen DS Cabriolet

Het onthoofden van auto’s om een cabriolet te creëren geeft zelden een echt mooi resultaat. De Citroën ID/DS is een uitzondering. Citroën maakte de DS Cabriolet niet zelf, maar besteedde het werk uit aan de carrosseriebouwer Henri Chapron. Deze kreeg een rollend chassis aangeleverd met de motorkap en voorschermen erop. De andere belangrijke onderdelen, maar niet het plaatwerk, werd in dozen meegeleverd. Chapron verstevigde het chassis, maar korte het niet in. Chapron verlengde de originele deuren met 18 cm en maakte de rest van de carrosseriedelen zelf. In totaal zijn er 770 DS19, 483 DS21 en 112 DS19’s gemaakt.

Citroen DS Cabriolet

Voor het eerst geregistreerd op 16 April 1973, werd deze Citroën DS 21 omgebouwd en volledig gerestaureerd vanaf eind 1990 tot 2000 door Blikwerk Garage in Drachten. Zij zijn erkende deskundigen in de restauratie van dit model, waarbij veel gereedschappen, matrijzen en mallen zijn gebruikt zoals die ook gebruikt worden door Chapron in zijn fabriek in Levallois net buiten Parijs. De restauratie en ombouw werden met de grootste zorgvuldigheid uitgevoerd, met oog voor ieder detail van de Chapron. Waar mogelijk werden nieuwe originele onderdelen van Citroën gebruikt of onderdelen gemaakt met behulp van de originele Chapron mallen. Ieder detail werd tot in de perfectie uitgevoerd.

Citroen DS Cabriolet

In 2014 heeft de huidige eigenaar, een Citroën liefhebber, deze DS gekocht. Ondanks de goede conditie, besloot hij de auto volledig over te spuiten investeerde nog eens € 20.000,-- in verbeteringen en nieuwe onderdelen. Deze semi-automatische DS is gespoten in blauw D'Orient, een officiële kleur uit 1973 en heeft een blauw lederen interieur met een donker blauwe kap. Verder heeft deze DS 4 ronde Lucas achterlichten. Verder wordt deze DS geleverd met 2 paar sleutels.

Citroen DS Cabriolet

De auto heeft een Nederlandse registratie en is gemakkelijk te registreren in elk EU-land. U hoeft geen import belastingen meer te betalen en wij kunnen helpen met het vervoer. Deze auto staat niet in onze showroom en kan alleen bekeken worden op afspraak.

Citroen DS Cabriolet
Citroen DS Cabriolet
Citroen DS Cabriolet
Citroen DS Cabriolet
Bekijk de video:
Citroen DS Cabriolet
Citroen DS Cabriolet
contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.