Racer
Fiat 850 Bertone Racer Berlinetta

De Fiat 850 is in veel carrosserie varianten leverbaar geweest. Denk hierbij aan een sedan, coupé, cabriolet en zelfs als mini van. De cabriolet versie, met de naam Spider, kwam van de hand van Bertone. Dit was een regelrecht succes: zo’n 150.000 stuks werden ervan geproduceerd. De Amerikanen waren er gek op en een groot deel van deze Spiders vond zijn weg naar Amerika dan ook. Er was echter nog een variant op het 850 thema van Bertone: de veel zeldzamere coupé variant, de Bertone Racer. De Racer was een coupé welke gebaseerd was op de Spider. Simpel gezegd eigenlijk een Spider met een vast dak waarvan de lijnvoering veel eleganter en anders was dan de gebruikelijke coupé die Fiat zelf produceerde.

Racer

Slechts 4000 exemplaren werden er van de Bertone Racer gebouwd. Ook daarvan was het grootste deel voor de Amerikaanse markt bestemd. Helaas was de metaalkwaliteit in deze jaren niet hoogstaand en hadden deze Fiats in het algemeen heel veel last van roestvorming. Heel veel van de Bertone Racers zijn er derhalve verloren gegaan. Deze 850 is destijds ook in Amerika geleverd.

Racer

De auto verkeert in een nette staat met een fraai en origineel interieur. De auto is echter niet perfect en behoeft, indien een optimale staat gewenst is, met name cosmetisch werk.

Racer
Racer
Racer
Racer
Racer
Racer
Racer
Racer
Racer

Deze auto is reeds verkocht. Wel hebben wij nog in ons aanbod:

Te koop Fiat Abarth 850 OT

motor: 843 cc;

kleur: grijs
bouwjaar: 1966
Prijs op aanvraag

contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.