Frua
Glas 1300 GT
Frua

Het ontwerp van de Glas 1300 GT kwam van de hand van Frua. De carrosserie kreeg zijn basisvormen bij Maggiora in Turijn. Hierna werd deze vervoerd naar Glas-thuisbasis Dingolfing, waar de behuizing de Duitse techniek aangemeten kreeg.

Frua

De fraaie coupé maakte het marktdebuut als 1300 GT. Uitgerust met een 75 PK leverende 1.294 cc motor met bovenliggende nokkenas en getande riem (een constructie waar Glas al vroeg gebruik van maakte) snelde de fraaie 2 + 2 coupé naar een topsnelheid van 170 kilometer per uur. De beremming vond plaats via schijven aan de voorzijde en trommels aan de achterkant. Het technische geheel vond zijn weg in een buitengewoon aantrekkelijke vormgeving.

Frua

Glas werd in november 1966 overgenomen door BMW. Voor de Glas GT betekende het een transformatie in een BMW model. Tussen 1964 en 1967 produceerde Glas 5.376 GT’s met inbegrip van 363 cabriolets.

Frua

Deze Glas 1300 GT werd in april 1965 nieuw geleverd in Zweden en heeft hoogstwaarschijnlijk 90.000 km afgelegd. Ik heb geen documentatie dat dit kan bevestigen, maar er is voldoende indicatie dat de auto niet veel gebruikt is en dezelfde eigenaar sinds 1981. De auto heeft mooie chroom details, is deels overgespoten en glas en rubber zijn in goede conditie. Het zwart vinyl interieur is zeer waarschijnlijk nog origineel. Aangezien de Glas een heleboel chroom details heeft maakt dit een mooi contrast met het zwarte interieur. De motor is voorzien van originele dubbele Solex 35RH carburateurs en start direct en klinkt gezond. Schakelen gaat soepel. Bij de 1300 GT zit de originele handleiding en sommige oudere documenten. De auto heeft nog een Zweeds kenteken.

Frua
Frua
Frua
Frua
Frua

Hebt u belangstelling? Stuur een mail

© Kucarfa B.V.