Volkswagen
Volkswagen-Porsche 914
Volkswagen

Eind jaren ’60 deelden Volkswagen en Porsche de behoefte aan een nieuw model, Porsche zocht een betaalbare opvolger van de 912 en Volkswagen moest de Karmann Ghia vervangen. Daarom sloegen Porsche en Volkswagen de handen in een en werd er een gezamenlijke greep gedaan in de magazijnen. Beide merken kwamen tot een overeenkomst: Porsche zorgde voor de ontwikkeling, VW voor de productie, waardoor de productiekosten lager zouden liggen. Ferdinand Piëch, toen baas van de afdeling onderzoek en ontwikkeling bij Porsche, werd projectleider van de 914. Die zou twee motoren krijgen: een viercilinder boxermotor en een zescilinder boxermotor. De vierpitter zou het VW-logo krijgen, de zescilinder het Porsche-wapenschild.

Volkswagen

Het verstandshuwelijk tussen Porsche en VW – gebaseerd op mondelinge afspraken – liep stuk na de dood van Heinz Nordhoff in 1968. Opvolger Kurt Lodz zat niet in de Porsche Clan en besloot dat de 914 helemaal van VW was omdat Porsche niet mee wilde betalen in de kosten. Uiteindelijk kwamen beide merken overeen de 914 in Europa als VW-Porsche te verkopen. De productie gebeurde bij Karmann.

Volkswagen

Deze Porsche 914 is uit het eerste productiejaar. Het werd nieuw geleverd in België. In 1981 werd hij geïmporteerd naar Nederland. De huidige eigenaar kocht de auto in 1989. Hij reed maar 7.500 km in deze 28 jaar. Deze originele 914 is uitgerust met ATS 15 inch wielen en een Personal stuur. De Porsche is in een goede gebruikte conditie. Deze Porsche heeft wat kleine cosmetische en mechanisch aandacht nodig.

Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.