origineel
Porsche 924
origineel

De Porsche 924 werd ontwikkeld om de Porsche 914 op te volgen. Porsche ontwierp de 924 oorspronkelijk in opdracht van Volkswagen. Vanwege de oliecrisis in 1973 zag Volkswagen echter af van het in productie nemen van de nieuw getekende sportwagen. Het verklaart waarom de sportwagen die als Porsche 924 op de markt kwam, zoveel techniek en onderdelen met Volkswagen- en Audi-modellen deelde. Zo vormde de viercilinder benzinemotor uit onder meer de Audi 100 de basis voor de krachtbron. Porsche gaf er echter zijn eigen draai aan en vergrootte de cilinderinhoud tot twee liter. De klapkoplampen herbergen de lichtunits van de Volkswagen Golf I.

origineel

Porsche geloofde echter in het concept en besloot de auto als Porsche 924 op de markt te brengen. De 924 moest een betaalbare Porsche worden. Daarom werd de productie na uitgebreid overleg toevertrouwd aan Audi. In 1975 werd het contract met Audi gesloten om de wagen te bouwen in de NSU-fabriek in Neckarsulm ten noorden van Stuttgart. In die fabriek liep de productie van de NSU RO80 met wankelmotor op zijn eind.

origineel

Dit is een originele Porsche 924 uit 1980 in grijs metallic. Voorzien van lichtmetalen velgen conform de 924 Turbo. De kilometerstand is 129.000 km.

Alleen te bekijken op afspraak!

origineel
origineel
origineel
origineel
origineel
contact whatsappbtn © Kucarfa B.V.